„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.4 °C
skaidrs laiks

Cietoksnī ierīkos kempingu

Aleksandrs Rube

Daugavpils cietoksnī tiek īstenoti gan vērienīgi, gan mazāki projekti, plašā teritorija pakāpeniski tiek sakārtota. Līdz pat šim laikam šeit nebija ļoti svarīga tūrisma infrastruktūras objekta – kempingu autobraucējiem, kur varētu nakšņot „namiņos uz riteņiem”, un tuvākajā nākotnē šis trūkums tiks novērsts.

Daugavpils cietoksni obligāti apmeklē ceļotāji, bet tiem, kuri brauc ar treileriem, pagaidām šeit nav nevienas normālas stāvvietas, kur varētu pieslēgt elektrību un ūdeni, kā to paredz autoparku noteikumi. Cietoksnī tūristi labprāt apskata ievērojamākās vietas, taču, tā kā šeit nav iespējas komfortabli pārnakšņot, viņi dodas tālāk.

„100 kilometru rādiusā ap Daugavpili, tāpat arī pašā pilsētā, nav neviena pilnvērtīga kempinga, tikai viesu nami,” atzīmē Daugavpils domes Attīstības departamenta projektu nodaļas vecākais eksperts Artjoms Mahļins, „tāpēc pašlaik mums ir ideja izveidot šādu vietu cietoksnī, šajā jautājumā mūs ir gatavas atbalstīt Latgales un Lietuvas pašvaldības. Tas ļautu aizkavēt tūristu plūsmu mūsu pilsētā uz vienu vai divām dienām.”

Visu rakstu lasiet 13. jūnija numurā

Komentāri

15.06.2017 09:06
garoza
ideja ļoti laba (bez ironijas)
14.06.2017 15:55
Hohma
Pareizi! Vajag otras lielākās pilsētas centrā ierīkot kārtīgu miskasti atpūtniekiem visas vasaras garumā.