„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
apmācies

Ģimenes ārsti gatavojas streikam

Latvijas ģimenes ārstu asociācija nolēmusi 3. jūlijā pieteikt streiku, šo lēmumu 609 asociācijas biedri pieņēma pēc tam, kad Veselības ministrija (VM) attiekusies veidot izlīgšanas komisiju. Asociācijas pārstāvis Latgales reģionā Anatolijs Požarskis paredz, ka ģimenes ārsti palīdzību pacientiem sniegs, bet gan tikai par pilnu pakalpojuma maksu.

Līdz šim situācija attīstījusies visai skumji, skaidro ārsts. Jau 26. maijā asociācijā tika lemts par streika rīkošanu, bet līdz tā oficiālai pieteikšanai VM tika piedāvāts veidot izlīgšanas komisiju. Tā kā VM to noraidījusi un, kā norāda A. Požarskis, sarunas esot bijušas nerezultatīvas, asociācijas biedru sapulcē nobalsots par streika rīkošanu. Ārsti neesot apmierināti ar jaunajiem veselības sistēmas reformu piedāvājumiem, kā arī ilgstoši zemo atalgojuma līmeni. Asociācija izvirzījusi vairākas prasības: palielināt ģimenes ārsta veikto manipulāciju tarifus, paaugstināt māsu un ārstu palīgu atalgojumu par 30 % trīs gadu laikā, veicināt neatkarīgu prakšu attīstību, ļaut pāriet uz e-veselības sistēmu pēc gada.

 Visu rakstu lasiet 16. jūnija numurā.