„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+7.4 °C
skaidrs laiks

Gidi vadīs ekskursijas arī nedzirdīgo zīmju valodā

pexels.com

16. jūnijā Daugavpilī noslēdzās tūristu gidu kursi, kuros gida profesijas iemaņas apguva 24 interesenti. Zīmīgi, ka šogad sagatavoti arī gidi, kas varēs sniegt pakalpojumus latviešu un krievu nedzirdīgo zīmju valodā, kā arī vācu, zviedru, poļu, lietuviešu un angļu valodā.  

Gidu apmācības sākās aprīļa otrajā pusē, un mācību procesā kursu dalībnieki apguva tūrisma un komercdarbības pamatus, izzināja Daugavpils pilsētas tūrisma resursus, mācījās publisko runu, un saskarsmes psiholoģiju, informē Daugavpils pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras tūrisma informācijas konsultante Inna Kolosova.

Īpaša uzmanība tika pievērsta mākslas un arhitektūras stiliem, pasaules, Latvijas un Latgales vēstures galvenajiem posmiem, Daugavpils un Daugavpils cietokšņa vēsturei, izcilām pilsētas personībām un Daugavpils pilsētas attīstības tendencēm mūsdienās. Atsevišķu apmācību bloku veidoja ekskursijas maršrutu metodikas sagatavošana, darbs ar grupu ekskursijas laikā, kā arī praktiskās nodarbības – mācību ekskursija Daugavpils vēsturiskajā centrā un Daugavpils cietoksnī.

Lai saņemtu apliecību par tūristu gidu kursu beigšanu, ikviens dalībnieks kārtoja eksāmenu  – teorētisko un praktisko daļu. Ar iegūto apliecību kursu absolventam  ir tiesības griezties Daugavpils pilsētas domes tūristu gidu sertificēšanas komisijā un saņemt Daugavpils tūristu gida sertifikātu. Saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem, ekskursijas pilsētas teritorijā ir tiesības vadīt tikai sertificētiem gidiem.