„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.4 °C
daļēji mākoņains

Plāno pārbūvēt Rožupes estrādi

visitlatgale.com

Rožupes pagasta pārvalde plāno pārbūvēt Rožupes estrādi, kur katru gadu notiek kāzu muzikantu saiets un kas ir populāra vasaras ballīšu vieta.

Šīs pārvaldes vadītājs Andris Neicenieks pastāstīja, ka estrādē jārekonstruē deju laukuma asfalta segums, tāpēc ir izstrādāts projekts, kurā iekļauta arī  kāpņu būvniecība, jumta nomaiņa un pagarināšana.

„Deju laukums ir tiktāl nolietojies, ka dejotāji plēš apavus, tāpēc viņi atsakās tur dejot. Mēs esam ieplānojuši jaunu slīpā betona segumu. Tāpat mums ir padomā uzbūvēt jaunas kāpnes, lai varētu uzstāties kori. Un tā kā kāpnes atradīsies ārpus esošā jumta, tad nolēmām jauno jumtu pagarināt, lai koristiem nelītu uz galvas,” teica A. Neicenieks.

Rožupes estrādes pārbūves projekts ir pieteikts biedrības „Preiļu rajona partnerība” un LAD projektu konkursam. Ja pagasta pārvalde saņems atbalstu, pirmā kārta - deju laukuma pārbūve un kāpņu izbūve -- notiks jau 2018. gada pavasarī.