„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.0 °C
apmācies

No amata atstādināts pašvaldības policijas priekšnieks

daugavpils.lv

Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas priekšnieks Vladimirs Gudakovskis atstādināts no amata pienākumu izpildes uz trim mēnešiem ar algas izmaksas saglabāšanu. Tādu lēmumu pieņēma Daugavpils pilsētas domes vadība.

Atstādināšanas lēmums pamatots ar to, ka dažu dienu laikā domei iesniegtas četras sūdzības par policijas darbu un iespējamiem priekšnieka darba pārkāpumiem.

Pirmajā sūdzībā atzīmēts, ka V. Gudakovskis nav veicis dienesta ieroču lietošanas pārbaudi, tostarp – patērēto patronu uzskaiti. Norādīts, ka uz policijas darbiniekiem tiek veikts emocionāls spiediens. Otrā sūdzība, ko iesniedza privātpersona, ir par pašvaldības policijas bezdarbību, nenovēršot sabiedriskās kārtības noteikumu neievērošanu Jaunforštadtē 2017. gada 28. maijā. Vēl vienā sūdzībā norādīts, ka Latgales apgabaltiesa atzina trīs V. Gudakovska lēmumus kā pretlikumīgus un noraidīja tos. Ceturtā sūdzība ir par to, ka policijas darbinieki neveic pilsētas domes saistošo noteikumu izpildes kontroli.

Ņemot vērā to, ka pārkāpumi var būt būtiski un ka V. Gudakovskis var veikt spiedienu uz saviem darbiniekiem (tas var ietekmēt izmeklēšanas objektivitāti), tika pieņemts lēmums par atstādināšanu no amata pienākumu izpildes uz izmeklēšanas laiku.