„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
skaidrs laiks

Siltinās centru „Pīlādzis” un izremontēs Višķu arodskolu

daugavpilsnovads.lv

Daugavpils novada domes kārtējā sēdē pieņemts lēmums par sociālā centra „Pīlādzis” (Kalupe) būvprojekta izstrādi energoefektivitātes uzlabošanai. Kredīts 26 tūkstošu eiro apmērā uz trim gadiem tiks ņemts Valsts kasē.

Novada pašvaldības objektu enerģijas zudumu un apkures izdevumu samazināšanas projekts bija noteikts kā prioritārs jau 2016. gada pavasarī. Vienlaikus ar centru „Pīlādzis” prioritāšu sarakstā ir Naujenes bērnu nams Kraujas ciemā un Malnavas koledžas filiāle Višķos.

Kā kļuva zināms domes sēdē, arī bijušajā tehnikumā jau vistuvākajā laikā var sākties remontdarbi – 72 600 eiro pašvaldība plāno aizņemties Valsts kasē, savukārt 20 000 eiro tiks piešķirti no novada budžeta. Kredīta atmaksas kopējais termiņš ir desmit gadi.

Šogad aprit 50 gadi kopš mācību korpusa nodošanas ekspluatācijā, bet visā šajā laikā arodskolā ne reizes nav veikts kapitālais remonts. Tā kā jumts ir sliktā stāvoklī, telpās sūcas lietus ūdens un paaugstinās gaisa mitrums. Ja iepirkuma procedūra un būvdarbi noritēs veiksmīgi, renovācija varētu tikt pabeigta jau šajā gadā.

Komentāri

07.07.2017 12:26
dnd
Tukša skola