„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.1 °C
nedaudz mākoņains

Pašvaldības policiju var reformēt vai pat likvidēt

rpp.lv

4. jūlijā notika pirmā Daugavpils domes jaunās vadības preses konference. Viena no pirmajām tēmām, kas tika apspriesta, bija pašvaldības policijas darbs un tās priekšnieka Vladimira Gudakovska atstādināšana no amata uz trim mēnešiem.

Gadījumā ar V. Gudakovski nav runa tikai par četrām sūdzībām, par kurām tika ziņots iepriekš (netika veikta pārbaude sakarā ar dienesta ieroču pielietošanu, kā arī citas pārbaudes, sūdzība par pašvaldības policijas bezdarbību, nenovēršot sabiedriskās kārtības pārkāpumu Jaunās Forštates rajonā 28. maijā, par pašvaldības policijas priekšnieka trim prettiesiskiem lēmumiem), paziņoja domes priekšsēdētājs A. Elksniņš. Ir arī citas sūdzības par pašvaldības policijas darba metodēm, tostarp sūdzības par subordinācijas neievērošanu policijā, kā rezultātā bieži notiek kadru rotācija.

Visu rakstu lasiet 7. jūlija numurā.