„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.1 °C
apmācies

Apturēta promenādes celtniecība pie Stropu ezera

visitdaugavpils.lv

Uzmanīgi izpētot būvprojektus, kuri pašlaik tiek īstenoti pilsētā, atklātas daudzas neprecizitātes un kļūdas, kas pieļautas plānošanas stadijā, paziņoja Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Kononovs Finanšu komitejas sēdē.

Izstrādājot 3 kilometrus garās promenādes būvniecības projektu, daži darbi nav tikuši saskaņoti ar privātpersonām, kuriem pieder nekustamais īpašums pie Stropu ezera. Tādēļ īpašnieki iesūdzējuši pašvaldību tiesā, bet darbi pie ūdenstilpes apturēti līdz iztiesāšanas beigām. Būvdarbus bija ieplānots pabeigt šī gada oktobrī, taču tagad šis termiņš ir atlikts uz nenoteiktu laiku. Jāatzīmē, ka autostāvvietu celtniecība pie Daugavpils reģionālās slimnīcas nav pārtraukta, tā jāpabeidz augusta beigās vai septembrī. Stāvvietas būvē firma „Latgales ceļdaris”.

„Ziņas par to, ka pret promenādes būvniecību iebilst bijušais pilsētas domes deputāts Dmitrijs Rodionovs, ir absolūta dezinformācija,” 18. jūlijā preses konferencē uzsvēra V. Kononovs.

Turklāt priekšsēdētāja vietnieks atzīmēja, ka Daugavpilī ir vesels saraksts ar problemātiskām būvēm, kuru celtniecībai vēl jāpiesaista vismaz pusmiljons eiro. Piemēram, negaidīti tēriņi 5. pirmsskolas izglītības iestādes remontam jau sasnieguši gandrīz 70 tūkstoši eiro. Pašlaik domes juristi pārbauda papildus līdzekļu pieprasījuma pamatotību un visus ar to saistītos riskus.