„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.2 °C
skaidrs laiks

No dāvanas aizsākās leļļu māksla

Egita Terēze Jonāne

Šovasar Krāslavas Centrālajā bibliotēkā lasītāji pakavējas ilgāk, lai vērīgāk aplūkotu krāslavietes Svetlanas Barganas leļļu izstādi „Priekšstats par leļļu pasauli”. Visiem patīk lelles, jo visi ir bijuši bērni, taču Svetlanas tekstila lelles ir īpašas, jaukas un sirsnīgas, uzsvēra  bibliotēkas vadītāja Valentīna Magidas.

Svetlana Bargana ir māmiņa Janai un Oļegam un veikala darbiniece, īsā intervijā atklāj noslēpumu, ka leļļu māksla sākās ar dāvanu: „Tas notika pirms 3 gadiem. Kādam vīrietim bija dzimšanas diena, un es izdomāju, ka jāuzdāvina kaut kas īpašs. Atradu internetā mājas gariņu un biju domājusi uzšūt kaut ko līdzīgu. Taču man sanāca šis panno dekors ar lellēm. Dāvinu lelles joprojām, taču daudzas paliek pašas kolekcijā.”

Pirmo leļļu tapšanas pamatā bija ideja, tagad gan Svetlana, piepildot ar sinteponu jaunas sieviešu zeķbikses, jau zina, kādas būs acis, mīmika, mati, tērps. Ja seja nepadodas, leļļu meistare pielīmē ūsas vai bārdu (viņa izmanto tikai floristikas līmi), tāpat ir ar matiem - zem cepures var paslēpt visu, saka Svetlana.

 Visu rakstu lasiet 4. augusta numurā.