„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+5.0 °C
skaidrs laiks

Tagad Daugavpilī ir par četrām pelēkām sienām mazāk

Artjoms Stalidzāns

29. jūlijā Jauniešu neformālās izglītības centra pagalmā starptautiskā projekta „Graffiti Youth” noslēdzošā pasākuma ietvaros norisinājās grafiti festivāls. Puiši un meitenes no Latvijas, Nīderlandes, Grieķijas un Spānijas demonstrēja savus sasniegumus ielu tēlotājmākslas jomā.

Biedrības „Erfolg” vadītāja Olga Jesse pastāstīja, ka šis jau ir ceturtais projekts, pateicoties kuram, izdaiļotas pelēkās un drūmās betona sienas pilsētā. Šogad starptautiskā nometne ilga 11 dienas, un šajā laikā četru valstu jaunieši apguva grafiti pamatus, iepazinās ar Daugavpili un tās jaunatnes biedrībām, kā arī atstāja pilsētā daļiņu savas valsts kultūras. Šogad projektu īstenoja jauniešu sporta biedrība „Ielu vingrošana”, atbalstu sniedza Daugavpils dome.

Festivāla dienā laika apstākļi izspēlēja ļaunu joku, liedzot apmeklētājiem piedalīties meistarklasēs un vērot paraugdemonstrējumus. Kā teica grafiti meistars Edgars „Largo”, lietusgāzes laikā ir grūti zīmēt, turklāt neizdosies sasniegt arī vajadzīgo rezultātu.

Visu rakstu lasiet 4. augusta numurā.