„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
daži mākoņi

Jaunsventes parka sakārtošanai vajadzīgs lielāks finansējums

svente.lv

Lai sakoptu Jaunsventes parku un Sventes ezera publisko pludmali, kā arī ceļu gar to, izveidojot velomaršrutu ap Sventes muižu, jau 2016. gadā uzsāks projekts, taču nu nepieciešamais pašvaldības finansējums jāpalielina par 84 tūkstošiem eiro.

Pieaugušas ne tikai plānotās kopējās izmaksas, bet arī procentuālā daļa, kas jāsedz tieši pašvaldībai. Kaut gan sākotnēji, pērnā gada nogalē, apstiprināts, ka Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums tiks piešķirts 85% apmērā, tas tomēr būs gandrīz uz pusi mazāks.

Sakopšanai paredzētās vietas atrodas „Natura 2000” teritorijā. Daugavpils novada Finanšu komitejas sēdē uzsvērts, ka ceļš gar Sventes publisko pludmali ir jāsaved kārtībā, jo tas ir ļoti noslogots. Arī parks ir aizaudzis, un šobrīd tas drīzāk atgādina mežu.

Projekta provizoriskais realizācijas termiņš noslēdzas nākamgad. Tā mērķis ir mazināt tūrisma radīto slodzi biotopos, šajā gadījumā aizsargājamo ainavu apvidū „Augšzeme”.