„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. marts
Otrdiena
Jāzeps, Juzefa
+3.9 °C
apmācies

Daugavpilī plāno veidot pašvaldības aptiekas

Aleksandrs Rube

Pašvaldības aptieku atvēršana bija politiskās apvienības „Saskaņa” priekšvēlēšanu solījumu sarakstā. Pagājuši nepilni divi mēneši, kopš jaunais domes sastāvs sāka darbu, un priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš nosūtījis oficiālu vēstuli Zāļu valsts aģentūrai (ZVA) ar lūgumu atļaut šādas iestādes Daugavpilī.

Pašvaldības aptieka ir pašvaldības vadīta iestāde, kura piedāvā plašu medikamentu sortimentu par pieejamām cenām iedzīvotājiem izdevīgās vietās. Pašlaik Latvijā ir tikai trīs šādas aptiekas – viena Smiltenē un divas – Jelgavas novadā. Saskaņā ar likumdošanu, Latvijas aptieku nozare nodota privātā sektora rokās, tāpēc pašvaldībām, lai īstenotu šo ideju, jāpārvar daudzi šķēršļi.

„Komunikācijai ar Veselības ministriju un ZVA izveidota darba grupa,” pastāstīja Andrejs Elksniņš vienā no preses konferencēm, „grupas galvenais uzdevums ir panākt vienošanos, lai aptiekas nebūtu izvietotas centrā, bet atrastos visos pilsētas mikrorajonos. Īpaši tas sakāms par Ziemeļu pilsētiņu, cietoksni, Gajoku un Križiem, kur nav nevienas aptiekas.”

Visu rakstu lasiet 11. augusta numurā.