„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+10.7 °C
skaidrs laiks

Nav naudas – nav TV torņu Latgalē

Egita Terēze Jonāne

Latgales pierobežas cilvēki, kuri vienlaikus ir arī ES Austrumu pierobežas iedzīvotāji, varēs redzēt sabiedrisko TV un dzirdēt Latvijas radio, ja būs uzbūvēti jauni torņi. To 3. augustā Krāslavā uzsvēra Latvijas valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pārstāvji. Viņi tikās ar iedzīvotājiem, kuri bija sabraukuši mazā pārstāvniecībā, un Krāslavas un Dagdas novada pašvaldības pārstāvjiem, kā arī veica mērījumus un pētīja, kāpēc Krāslavas pilsētas iedzīvotāji nevar uztvert Latvija radio un kāpēc pierobežas pagastos, tostarp Piedrujā un Kaplavā, ir mājsaimniecības, kur nevar uztvert sabiedrisko radio vai TV.

Jauniem torņiem jau ir noskatīta vieta Skaistas pagastā (Krāslavas novads) un Viļakas novadā. Taču, atbildot uz Krāslavas novada domes priekšsēdētāja vietnieka Viktora Moiseja jautājumu, kad sāksies torņu celtniecība, LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta teica, ka rīcības scenārijs ir iesniegts Satiksmes ministrijā, taču vēl nav panākta vienošanās, kurš un no kādiem līdzekļiem finansēs būvniecību.

Visu rakstu lasiet 11. augusta numurā.