„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.1 °C
nedaudz mākoņains

Aglona gaida Romas pāvestu

Latgales cilvēkus šovasar iepriecināja valdības pārstāvju paziņojums TV3 Ziņām, ka Romas pāvests Francisks nākamgad apmeklēs Latviju. Šī ziņa nāca klajā pēc Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un Ministru prezidenta Māra Kučinska vizītes pie pāvesta Vatikānā, kur viņš pagaidām neoficiāli piekritis uzaicinājumam apmeklēt Latviju. Valdība gatavojas Svēto tēvu uzņemt Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos Aglonā 2018. gadā.

Šogad tautā sauktie Aglonas Dievmātes svētki sākās piektdien, 11. augustā, ar slimnieku Sv. Misi. „Latgales Laiks” svētku priekšvakarā jautāja Latgales cilvēkiem par svētceļojuma nozīmi un aicināja pakavēties atmiņās, kāds bija Svētā pāvesta Jāņa Pāvila II svētceļojums uz Aglonu 1993. gada septembrī.

Aglonas bazilikas ērģelniece un bazilikas Kora skolas direktore Ieva Lazdāne atminējās: „Ticīgie ar speciālām ieejas kartēm sabrauca Aglonā dažas stundas pirms Jāņa Pāvila II ierašanās. Drošības dienests pārbaudīja visus ar skeneriem. Mums pateica, ka Romas pāvests atlidos ar helikopteru. Kad helikopters parādījās virs bazilikas, tauta māja ar lakatiņiem, bet mēs tobrīd dziedājām Aivara Broka dziesmu, kas bija veltīta pāvesta vizītei.”

Visu rakstu lasiet 15. augusta numurā.

Komentāri

17.08.2017 12:39
Katolis
Tauta tiešām aprobežota un žurnālisti vēl vairāk! Vai tiešām nav atšķirības starp ielūgumu un vizīti? Nav taču vatikāns neko apstiprinājis. Šķiet ka Pāvests par savām vizitācijām paziņo oficiāli un tas nenotiek pēdējā brīdī! Labs veids kā uz ielūguma rēķina izvilkt naudu no valsts Aglonai brūģītim un bezmērķīgi remontēt ēkas kuras paši noveduši līdz avārijas stāvoklim!