„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
apmācies

DzKSU spers soli pretī pilsētniekiem

Aleksandrs Rube

16. augustā Daugavpils domē notika daudzdzīvokļu māju iedzīvotāju un vecāko tikšanās ar pilsētas vadību un Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma (DzKSU) pārstāvjiem. Parunāt ar politiķiem un atbildīgajām personām atnāca vairāk nekā simts cilvēku.

Kā jau šādās tikšanās reizēs parasti notiek, pilsētas vadības galvenais mērķis bija nevis diskusija, bet mēģinājums fiksēt sāpīgākos jautājumus. Un atkal, kā parasti, neiztika bez emocionāliem izsaucieniem un pretenzijām, taču ieplānoto komunikācijas formātu izdevās saglabāt.

Sēdvietas zālē bija sadalītas pa pilsētas mikrorajoniem, lai gan iedzīvotājus interesēja kopējās, nevis lokālās tēmas. Tikšanās sākās ar pusstundu ilgu domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa monologu, kurš uzsvēra piecas problemātiskas tēmas – pagalmu labiekārtošana, ēku siltināšana, neuzskaitītais ūdens, sadzīves atkritumi un sarežģījumi komunikācijā ar DzKSU.

„Domes prioritāte ir caurstaigājamo pagalmu labiekārtošana pie bērnudārziem,” pastāstīja A. Elksniņš, „mums ir ļoti svarīgi nodibināt dialogu ar valsts organizāciju „Altum”, lai būtu iespēja mainīt kreditēšanas nosacījumus un finansējuma procentuālo attiecību māju siltināšanā.”

Visu rakstu lasiet 18. augusta numurā.