„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.7 °C
skaidrs laiks

Daugavpilī būs lielāks atbalsts audžuģimenēm

pexels.com

17. augustā Daugavpils domes Sociālo jautājumu komitejā deputāti diskutēja par  palīdzības paplašināšanu audžuģimenēm, lai aktivizētu audžuģimeņu darbību. Deputāti lēma, ka pabalsta apmērs audžuģimenēm no pašvaldības vienam bērnam būs 300 eiro. Tas ir otrs lielākais pabalsts starp Latvijas pašvaldībām (pēc Rīgas). Pašvaldība paredzēs arī jaunu pabalsta veidu Daugavpils audžuģimenēm - 600 eiro gadā bērna veiksmīgākai socializācijai. Audžuvecākiem būs krietni vairāk iespēju bērnu sūtīt uz bērnu atpūtas nometnēm, ekskursijām un pulciņiem.

Latvijā trūkst audžuģimeņu, tāpēc bērnam jāgaida rindā, lai tajā nokļūtu. Audžuvecāki izvēlas slēgt līgumus ar tām pašvaldībām, kur ir labākas sociālās garantijas. Daugavpils Bāriņtiesa ik gadu audžuģimenēs ievieto vidēji 10 bērnus. Šobrīd 42 pilsētas bērni dzīvo audžuģimenēs, no kurām tikai sešas ir Daugavpilī.

„Daugavpils ģimenes ir maz informētas par audžuģimenes statusa iegūšanu. Agrāk piedāvātais pašvaldības atbalsts nav pietiekams, pabalsti nav mainījušies pēdējo 7 gadu laikā, bet izdevumi bērna audzināšanai ar katru gadu pieaug. No 575 audžuģimenēm Latvijā Daugavpilī ir tikai 10,” atzīst Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Marjana Ivanova- Jevsejeva.

Visu rakstu lasiet 18. augusta numurā.