„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.8 °C
daļēji mākoņains

Grigorjeva dramatiskā ciņā izrauj pasaules čempionāta bronzu

daugavpils.lv

Francijas galvaspilsētā Parīzē no 21. līdz 26. augustam norisinājās Pasaules čempionāts cīņas sporta veidos. Neticamu varoņdarbu ir paveikusi daugavpiliete Anastasija Grigorjeva, kura mazajā finālā 2 sekundes pirms cīņas beigām izrāva uzvaru. Svara kategorijā līdz 60 kg kopumā startēja 23 sportistes.

Anastasija diezgan pārliecinoši uzsāka čempionātu izcīnot 3 uzvaras. Kvalifikācijas kārtā pretī stājās Tatjana Omelčenko no Azerbaidžānas, kuru mūsu cīkstone šī gada Eiropas čempionātā uzvarēja ļoti pārliecinoši. Šoreiz cīņa izradījās diezgan sīva, bet iznākums tomēr bija par labu Anastasijai (2-0). Nākamajā kārtā pretī stājās Panamerikas čempionāta vicečempione  Nes Marie Rodriguez Tirado no Puertoriko. Cīņa izradījās bagāta uz paņēmieniem, tomēr atrodoties iedzinējos Anastasijai sanāca nolikt pretinieci uz lāpstiņām.

Ceturtdaļfinālā pretī stājas Thi My Hanh Nguyen no Vjetnamas. Pec 1.49 Nastja sakrāja 10 punktus un nolika pretinieci uz lāpstiņām. Diemžēl pusfinālā cīņa nebija tik veiksmīga priekš mūsu cīkstones.

Iepriekšēja gada pasaules čempione  Allison Mackenzie Ragan no ASV izradījās pārāka. Otrā perioda beigās, atradoties vadībā mūsu cīkstone pieļāva kļūdu un zaudēja priekšlaicīgi, līdz ar to nācās samierināties ar bronzas finālu.

Pretiniece mačā par bronzu bija vāciete Luisa Helga Gerda Niemesch, kura kvalifikācijas cīņā pieveica vienu no šī čempionāta favorītēm Rio bronzas medaļnieci Sakhi Malik no Indijas.

Pretiniece izradījās diezgan neērta, jo visu cīņu bija pasīva. Pirmā perioda sākumā Anastasija mēģinot uztaisīt paņēmienu kļūdījās, līdz ar to 2 punkti vācietei. Par pasivitāti otrā perioda sākumā vāciete tiek sodīta un 1 punkts tiek piešķirts Nastjai. Visu otro periodu mūsu cīkstone meklēja ceļus, lai izlīdzinātu rezultātu un tas neticamā veidā izdevās viņai 2 sekundes pirms cīņas beigām. Veicot sava kroņa paņēmienu Anastasija ieguva 2 punktus un izcīnīja jau otro bronzas medaļu pasaules čempionātos. Kopā ar 7 Eiropas čempionāta medaļām, tas Anastasijai ir jau 9 medaļa Pasaules un Eiropas meistarsacīkstēs.

Uzvaru svara kategorijā līdz 60 kg izcīnīja Rio olimpiskā čempione Risako Kavai no Japanas.

Šīm sacensībām Anastasiju gatavoja viņas jaunais treneris Armands Zvirbulis un Ļubova Kopilova.

Šajā čempionātā labu sniegumu uzradīja arī 2016. gada pilsētas labākais sportists Nikita Masjuks, kurš izcīnīja augsto 12. vietu. Tas ir visu laiku labākais rezultāts Daugavpils ‘’grieķiem’’ pasaules čempionātos.

Pirmajā cīņā Ņikita izcīnīja tīro uzvaru pret Joilson De Brito Ramosu Junioru no Brazīlijas. Otrajā cīņā tiek atzīts baltkrieva Pavēla Ļakha pārākums (5-2) un līdz ar to sacensības Ņikitam ir beigušās.

Otrais mūsu pārstāvis Aleksandrs Jurkjans zaudēja jau pirmajā cīņā Danielam Janecicam no Horvātijas.

Sportistus šim startam  sagatavoja treneris Vitālijs Vērdiņš.