„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.2 °C
skaidrs laiks

Par fiksētiem maksājumiem „Latvenergo”

pexels.com

Kāpēc „Latvenergo” ir noteicis fiksēto maksu par pieslēgumu 1,50 eiro mēnesī? - jautā Konstantīns no Naujenes pagasta.

Atbild AS „Latvenergo” preses sekretāre Tatjana Smirnova:

- Fiksētā maksa par pieslēguma nodrošināšanu 1,50 eiro (ar PVN) ir saistīta ar izmaiņām sadales sistēmas pakalpojumu tarifos, kas darbojas no 2016. gada 1. augusta.

Mājsaimniecības līdz sistēmas pakalpojumu tarifu līdzsvarošanai maksāja tikai par katras patērētās elektrības kilovatstundas piegādi, taču šobrīd pēc sadales sistēmas pakalpojumu tarifu struktūras izmaiņām iedzīvotājiem pakalpojuma maksa par elektrības piegādi veidojas no divām daļām. Proti, maksa par piegādātajām kilovatstundām un fiksētā ikmēneša maksa 1,50 eiro mājsaimniecībām vienfāzes pieslēgumos par pieslēguma nodrošinājumu. Tikmēr mājsaimniecībās ar trīs fāžu pieslēgumiem fiksētā ikmēneša maksa ir atkarīga no pieslēguma jaudas (ampēriem).

Līdzsvarojot sadales sistēmas pakalpojumu tarifus, tiek samazināti bojājumu skaiti un elektroenerģijas piegādes pārtraukumi, veicināta pieslēguma jaudas efektīva izmantošana, kā arī ir mazināta nevienlīdzība ikmēneša izmaksu ziņā starp klientiem. Proti, tiem, kas tērē elektrību, nav jāmaksā par tiem, kas to netērē, bet kuriem tik un tā AS „Sadales tīkls” nodrošina elektrības piegādi jebkurā laikā un apkalpo skaitītājus.