„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.7 °C
skaidrs laiks

Daugavpils cīkstone Jekaterina Jermaļonoka piektā pasaulē

daugavpils.lv

No 2. līdz 11. septembrim Grieķijas galvaspilsētā Atēnās norisinājās pasaules čempionāts kadetiem cīņas sporta veidos. Vienīgā Latvijas pārstāve šajā cīņas forumā bija daugavpiliete Jekaterina Jermaļonoka.

Šo čempionātu mūsu cīkstone saka astoņdaļfinālā, kur pretī stājās šī gada Eiropas čempionātā piektās vietas ieguvēja ukrainiete Edita Čemerdovska. Cīņas sākums izrādījās ļoti smags priekš mūsu cīkstones. Pēc pirmā perioda viņa atradās iedzinējos ar rezultātu 0-6. Tomēr veicot vairākus rezultatīvus uzbrukumus Jekaternai izdevās lauzt cīņas gaitu un izcīnīt uzvaru ar rezultātu 9-6.

Nākamā cīņā pretī stājas 2015. gada Eiropas čempione kadetiem krieviete Jekaterina Mihailova, kura izradījās galvas tiesu pārāka par mūsu sportisti, noliekot Jekaterinu uz lāpstiņām. Minētā krieviete tika finālā. Līdz ar to paradījās iespēja pacīnīties par bronzas medaļu.

Gandarījuma cīņā par tikšanu bronzas finālā tika pieveikta ASV sportiste Olīvija Šora. Atkal cīņas gaita Jekaterina atradās iedzinējos, bet tomēr pirmā perioda beigas tika izcīnīta tīra uzvara.

Diemžēl cīņa par trešo vietu mūsu sportiste bija bezspēcīga pret ekvadorieti Lūsiju Jepesu-Gusmanu. Jau pirmā perioda sākumā pretiniece noformēja 6 punktus un nolika mūsu cīkstoni uz lāpstiņām. Līdz ar to mūsu sportiste finišēja 5. vietā, kas ir pēdējo 10 gadu labākais rezultāts mūsu cīkstonēm pasaules čempionātos jauniešiem.

Apsveicam Jekaterinu un viņas treneres Ļubovu Kopilovu un Irinu Petrovu ar augsto sasniegumu un novēlam veiksmi turpmākajos startos.