„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.6 °C
skaidrs laiks

Steķu silā atklāta piemiņas plāksne nacionālajiem partizāniem

livani.lv

8. septembrī Līvānu novada Rožupes pagasta Steķu silā notika piemiņas plāksnes nacionālajiem partizāniem atklāšanas pasākums. Plāksnē iemūžināti nacionālo partizānu Pētera Cakula, Onufrija Cakula un Jāņa Zalāna vārdi.

Piemiņas plāksni iesvētīja Līvānu Romas katoļu draudzes priesteris Andžejs Lapinskis. Pasākuma dalībniekus uzrunāja Rožupes pagasta pārvaldes vadītājs Andris Neicenieks, Līvānu novada domes izpilddirektora vietniece Aija Usāne. Par muzikālo noskaņu rūpējās  grupa „Augusti”. Ar atmiņām par tā laika notikumiem dalījās vēstures pētnieks Jānis Būmanis un piemiņas plāksnes idejas autore un tā laika notikumu dalībniece Anna Laurante. Plāksnes atklāšanas pasākumā piedalījās arī Zemessargi, Rožupes un Jaunsilavas pamatskolu skolēni kā arī citi interesenti.

Piemiņas plāksne uzstādīšana un teritorijas sakopšana notika iniciatīvas grupas "Tēvzemes godam" projekta „Nacionālo partizānu piemiņas plāksnes uzstādīšana un vietas labiekārtošana” ietvaros, kas tika īstenots ar Līvānu novada pašvaldības Mazo grantu projektu konkursa 2017. gadā atbalstu.