„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
skaidrs laiks

Medicīnas koledžu un DU apvienos pavasarī

du.lv

12. septembrī Ministru kabinets atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) iniciatīvu par Daugavpils medicīnas koledžas un Daugavpils Universitātes apvienošanu. Tādējādi koledža kļūs par augstskolas aģentūru, taču paliks agrākajā vietā.

Medicīnas koledžas statuss mainīsies 2018. gada 1. martā. Kā skaidro IZM, šis process ļaus efektīvāk izmantot augstākās izglītības resursus, paaugstināt izglītības programmu kvalitāti un nostiprināt saikni ar zinātniskiem pētījumiem. Turklāt tas būs labs atbalsts jaunu izglītības programmu ieviešanā, piemēram, „Estētiskā kosmetoloģija” un „Ārstnieciskā masāža”. Koledžas reorganizācijas komisija, kurā būs IZM pārstāvji, izveidos līdz šī gada 1. oktobrim. Tās pamatuzdevums būs koledžas materiālo un finanšu līdzekļu inventarizācija, kura jāpabeidz līdz 1. februārim.

Lai gan galīgais lēmums par abu mācību iestāžu apvienošanu jāpieņem DU Senāta sēdē 28. septembrī, augstskolas rektors Arvīds Barševskis atzīmēja, ka viss jau ir noticis, atlikušas vien formalitātes.

„Pasniedzēji un audzēkņi var būt mierīgi – mācību procesā nekādu globālu izmaiņu nebūs,” apgalvo medicīnas koledžas direktore Līvija Jankovska, „taču mums vēl jātiek skaidrībā, kādas ir mūsu finansiālās iespējas jaunu programmu ieviešanai. Mēs pagaidām vēl nesolām, ka tās tiks piedāvātas jau nākamā gada 1. septembrī.”