„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+10.7 °C
skaidrs laiks

Cietoksnī notiks festivāli jebkurai gaumei

VMK "Robeža"

23. septembrī Daugavpils cietoksnī, pie Nikolaja vārtu tilta, tiks ierīkota vikingu nometne, kuri aicina viesus uz Visvalža dienas svinībām.

Otro gadu Daugavpils vēstures modelēšanas klubs „Robeža” ar Daugavpils domes atbalstu rīkos „Visvalža dienu II” – pasākumu, kurš veltīts dzīvei Baltijas reģionā IX—XII gadsimtā. Pēc pl. 10.00 sāksies nometnes ierīkošana, ap pusdienlaiku sāksies svētki. Programmā – dalībnieku turnīrs, viduslaiku deju meistarklase, cīņu paraugdemonstrējumi, loka šaušana, šķēpu un cirvju mešana. Apmeklētāji varēs parunāties ar rekonstrukcijas klubu pārstāvjiem, uzlaikot bruņas, paturēt rokās ieročus, nedaudz iepazīt reģiona seno iedzīvotāju sadzīvi. Uz pasākumu tiek gaidīti viesi no Rēzeknes, Rīgas un Viļņas.

Šajā dienā cietoksnī notiks arī citi pasākumi – alus festivāls „Oktoberfest”, ko rīkos vācu biedrība „Erfolg”, kā arī sporta un izklaides pasākums „Swordplay”, ko organizēs Daugavpils austrumu cīņu klubs „Musashi”.

Pasākuma lapa facebookā