„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
skaidrs laiks

Jānis Dūklavs apmeklē plūdu skartās saimniecības Latgalē

Publicitātes foto

Apzinoties kritisko situāciju plūdu skartajās teritorijās lielā daļā Latgales, 19. un 20.septembrī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs kārtējo reizi devās vizītē uz Latgales reģionu. 

Ministrs kopā ar pašvaldību vadītājiem un speciālistiem  tikās ar lauksaimniekiem, kuru sējumiem lietavu radītie plūdi nodarījuši ievērojamus postījumus, lai klātienē gūtu plašāku ieskatu par postījumu apmēriem. Otrdien, 19. septembrī, zemkopības ministrs J. Dūklavs uzreiz pēc valdības sēdes devās tikties ar Daugavpils lauksaimniekiem, savukārt 20. septembrī ministrs devās pie Krāslavas un citu plūdu skarto novadu lauksaimniekiem, kā arī tikās ar Latgales plānošanas reģiona priekšsēdētāju Gunāru Upenieku.

“Plūdi ir smagi skāruši daudzas Latgales saimniecības, izpostot ražas un nodarot zemniekiem lielus zaudējumus. Daudzviet applūdušajos tīrumos nav iespējams novākt ne graudus, ne kartupeļus, ne citas kultūras. Tāpat arī no applūdušajām pļavām nav iespējams izvest ziemas lopbarībai sagatavoto sienu. Situācija ļoti grūta bija jau pēc lietavām augusta otrajā pusē, taču pēc stiprās un ilgās līšanas šīs nedēļas sākumā situācija kļuvusi vēl sarežģītāka. Zemkopības ministrija jau pašlaik ir mobilizējusi pieejamo atbalstu lietavu izraisītajos plūdos cietušajiem lauksaimniekiem, un es aicinu visus plūdu skartos lauksaimniekus to izmantot,” uzsver zemkopības ministrs J. Dūklavs.

Lai operatīvi risinātu radušos situāciju, Zemkopības ministrs un Satiksmes ministrs Uldis Augulis uzreiz jau pēc augusta lietavām tika apmeklējuši zemnieku saimniecības Latgalē, lai pārliecinātos par postījumu rezultātā nodarītiem zaudējumiem zemniekiem un autoceļiem.

Visu rakstu lasiet 22.septembra numurā.