„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+7.4 °C
skaidrs laiks

Apkuri novadā pieslēdz pakāpeniski

freeimages.com

Pieslēgšanās centrālajai apkurei Daugavpils novada daudzdzīvokļu un iestāžu ēkās pagaidām notiek pakāpeniski. „Viss ir atkarīgs no pašiem iedzīvotājiem, ja viņi raksta iesniegumu, ka vēlas, lai tiktu  pieslēgta apkure, tad tas tiek darīts,” tā preses konferencē skaidroja Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska.

Pagaidām par aukstām telpām saņemta viena sūdzība – Nīcgales bērnudārzā „Sprīdītis”. Problēma atrisināta, uzstādot tur papildus elektrisko sildītāju.

Kopumā pieslēgšanās apkurei pagastos notiek, vadoties pēc iedzīvotāju vēlmēm. Piemēram, apkure pieslēgta Sventes ciemā. Priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins piebilda – ja salnas vēl nav bijušas un temperatūra nav mazāka par 7--8˚C, daudzviet tas vēl nav nepieciešams. „Biedē neskaidrās laika prognozes ziemai, vai -30˚C aukstums, vai daudz sniega. Grūti pateikt, kam gatavoties,” uzsvēra A. Kucins.   

Apjomīgi siltumapgādes sistēmu remonti šajā vasarā novadā nav notikuši, sīkākus darbus gan veikušas atsevišķas pagastu pārvaldes savu iespēju robežās. Problēmas esot Sventē, Nīcgalē, to novēršanai jau uzrakstīti projekti, taču darbi varētu sākties tikai pēc šīs apkures sezonas.