„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.7 °C
skaidrs laiks

Spīdveju atbalstīja un izvirzīja nosacījumu

Sergejs Kuznecovs

Daugavpils domes ārkārtas sēdē nolēma piešķirt papildus finansējumu biedrībai „Grand Prix of Latvia”. Parādu dzēšanai spīdveja klubs saņēma no pilsētas budžeta papildus 117 000 eiro.

Šī jautājuma apspriešana izvērtās pagalam vētraina, turklāt gan koalīcijas, gan opozīcijas pārstāvji ieminējās par biedrības pilnīgu pārņemšanu pašvaldības pārziņā. Piemēram, par to runāja Aivars Zdanovskis un Valērijs Kononovs, kuri uzskata, ka pašvaldība spīdvejam ir kļuvusi par „īstu slaucamu govi”. Deputāts J. Lāčplēsis atzīmēja: „Ja nauda netiks piešķirta, spīdvejs Daugavpilī beigs pastāvēt, jo klubs „Lokomotīve” būs spiests izstāties no Polijas līgas.”

Pēc debatēm visi deputāti vienbalsīgi nobalsoja par atbalsta piešķiršanu. Taču 117 000 eiro tika piešķirti ar nosacījumu, ka nākamajā gadā dotācija biedrībai būs mazāka tieši par šādu summu.

„Lursoft” datu bāze liecina, ka uz 7. oktobri biedrības „Grand Prix of Latvia” parāds bija 16,7 tūkstoši eiro.

Spīdveja kluba „Lokomotīve” direktors Valērijs Šidlovskis komentēja situāciju: „Paziņojumi par kluba pārņemšanu izklausās ļoti dīvaini, jo „Grand Prix of Latvia” jau tāpat par 50% pieder pašvaldībai. Mēs esam tieši atkarīgi no Daugavpils domes atbalsta. Nākamais gads mūs nebaida, jo jau tāpat ilgu laiku mūsu situācija ir nenoteikta. Esam pie tā pieraduši.”

V. Šidlovskis atzīmēja, ka daži beidzamie gadi Daugavpils spīdvejam bijuši pietiekami saspringti. Klubs palika bez „LDz Cargo” atbalsta, taču aizvadīja vairākas interesantas sezonas, kuri laikā juniori piedalījās gandrīz 30 sacensībās. Komanda sasniedz ļoti labus rezultātus, un tas rada neparedzētus izdevumus. Tāpēc tagad biedrība meklē jaunus sponsorus.