„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.1 °C
apmācies

Līdz uzvarai pietrūka viena zirga pakava

Egita Terēze Jonāne

21. oktobrī Robežniekos varēja dzirdēt zirgu pakavu dunoņu, jo notika zirgu rikšotāju sacensības „Krāslavas novada kauss 2017” un „„Latgales Laika” kauss 2017”.

Spītējot slapjajai trasei, sacensības izdevās. Piedalījās vairāk kā 20 sportisti, turklāt atbrauca tālāku novadu Ciblas, Gulbenes, Ludzas pārstāvji. Skatītāju gan varēja būt vairāk, atzina sacensību galvenā rīkotāja un „Latgales Laika”  kausa izcīņas pirmā brauciena uzvarētāja Marisela Jeromenoka.

Ar pārliecinošām uzvarām skrējienu 1600 m garajā trasē noslēdza Inese Berga un zirgs Atonas (Gulbenes novads), Tatjana Avdejonoka un zirgi Galaktika un Strongas (Dagdas novads), kā arī M. Jeromenoka un zirgs Virdģinija (Robežnieku pagasts, Krāslavas novads). Tatjana īpašumā ieguva otro „Latgales Laika” kausu un pavisam izcīnīja divas uzvaras un otro vietu piektajā braucienā, kā arī otro vietu finālā. Tikmēr pārējos deviņos braucienos, kur divreiz pirmā finišēja Sandra Soikāne un zirgi Jam Star un Victory Boy (Ciblas novads), Ilona Malahova un zirgs Stella (Ludzas novads), dažiem sportistiem līdz uzvarai pietrūka viena zirga pakava.

Tikmēr Krāslavas novadu veiksmīgi pārstāvēja Evelīna Koļeda un zirgs Delot Tooma un Josifs Mančinskis (abi izcīnīja 3. vietu). Labu sniegumu rādīja arī kaimiņu Dagdas novada sportisti Jānis Ruskulis un zirgi Hipnozas, Dakota un Idille (viena otrā un divas trešās vietas), Nikolajs Galilejevs un zirgs Kaprālis (2. vieta) un Tatjana Fedotova un zirgs Samuraj (3. vieta).

Robežnieku līdzjutēji ar aplausiem īpaši sveica savu novadnieci Jekaterinu Mančinsku, kura uzvarēja sestajā braucienā, un viņas Amerikas rikšotāju Busines Traveler, kuram tās bija pēdējās sacensības. Ērzelis pirms 14 gadiem dzimis Zviedrijā, nopelnījis desmitiem godalgu ne tikai Latvijas, bet arī ārvalstu hipodromos. Lai gan zirgs ir pievienojies pensionāru saimei, saimniece solīja par viņu rūpēties tikpat labi kā par sportojošajiem zirgiem.  

Noslēdzoties sacensībām, sportistus sveica Krāslavas novada pašvaldības izpilddirektors Jānis Geiba un Robežnieku pagasta pārvaldes vadītāja Ērika Gabrusāne. Robežnieku saimnieces cienāja ar pankūkām un tēju. Balvas sarūpēja Krāslavas novada dome, Robežnieku pagasta pārvalde, „Latgales Laiks” un sponsori.