„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.6 °C
skaidrs laiks

Rēzeknieši iebilst pret apvedceļa projektu

Publicitātes foto

Pirmajā sabiedriskajā apspriešanā par Rēzeknes dienvidu apvedceļa projektu iedzīvotāji pret to kategoriski iebilduši, cerot uz kādu alternatīvu, vēsta Latgales reģionālā televīzija.

Galvenais projekts paredz, ka tiešā veidā tiks skarti daudzi privātīpašumi Sprūževas ciema Griškānos. Turpmākos 20 gadus 135 zemju īpašniekiem ieteikts neapbūvēt īpašumus, neapmežot un neplānot citus lielus darbus. Šobrīd pēc aprēķiniem apvedceļa izbūve ekonomiski nav nepieciešama, bet pastāv varbūtība, ka pēc 2037. gada projekts tomēr būs jārealizē.

Novada teritorijas plānojumā iekļauts arī alternatīvs ceļa variants tuvāk pilsētai, taču, pirms skatīt to, publiski jāapspriež galvenais projekts, kas skar Griškānu pagasta centru – Sprūževas ciemu.

Speciālisti skaidro, ka apvedceļš ir valsts nozīmes ceļš un ārpus pilsētas virzītu auto plūsmu no Krievijas uz Lietuvu. Ceļa būvniecības gadījumā privātīpašniekiem paredzētas kompensācijas tā brīža tirgus vērtības apmērā.