„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+5.0 °C
skaidrs laiks

RTU Daugavpils filiālē skolēnus sagatavos programmēšanas olimpiādēm

freeimages.com

2017. gada 25. oktobrī – Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Daugavpils filiālē oktobrī darbu uzsākusi Programmētāju skola, kurā 45 Daugavpils skolēni uzlabo programmēšanas zināšanu līmeni. Nodarbību saturā iekļauti olimpiāžu uzdevumi, un mācības vērstas uz skolēnu sagatavošanu sekmīgai dalībai mācību olimpiādēs.

Programmētāju skolā mācības uzsākuši 6.–12. klases skolēni, kuri sadalīti trīs grupās: 6.–7. klase, 8.–9. klase un 10.–12. klase. Katrā grupā ir 15 skolēnu, un nodarbības notiek divas reizes nedēļā, tās skolēniem ir bez maksas. Skolas mērķis ir attīstīt skolēnu loģiskās domāšanas prasmes, prasmi patstāvīgi veidot un risināt algoritmiskos uzdevumus, kā arī vērtēt atrasto risinājumu efektivitāti.

Vecāko klašu grupu skolēnu atlasē īpaši aktīvi iesaistījās informātikas skolotāji, uzrunājot un iesakot tos, kuri jau ir uzrādījuši sasniegumus informātikas olimpiādēs, kā arī labas sekmes informātikā.

Programmēšanas skolas izveide bija Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes un pilsētas informātikas skolotāju iniciatīva, vēloties uzlabot skolēnu zināšanu līmeni un sasniegumus programmēšanas olimpiādē. Skolas mācību saturu izstrādāja RTU Daugavpils filiāles mācībspēki, sadarbojoties ar informātikas skolotājiem.

Mācību darbu Programmētāju skolā nodrošina RTU Daugavpils filiāles mācībspēki Jurijs Ivanovs, Marija Dobkeviča, Raisa Smirnova, Igors Ščukins, Jeļena Tretjakova un Oļegs Verhodubs.