„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.2 °C
apmācies

Mūžu dzīvo – mūžu mācies

pexels.com

Valsts izglītības attīstības aģentūra šogad ar eirofondu atbalstu iesāka jaunu unikālu projektu, kas dod iespēju iegūt vai pilnveidot izglītību pieaugušiem strādājošiem cilvēkiem.

Šī gada janvārī visām Latvijas pašvaldībām projekta kuratori nosūtīja pieprasījumus, lai noskaidrotu, kādu profesiju darbinieki tām ir visvairāk nepieciešami. Rezultātā tika akcentēti četri galvenie mācību virzieni:

  • būvniecība;
  • kokapstrāde;
  • metālapstrāde un mašīnbūve;
  • elektronisko un optisko iekārtu ražošana, informācijas tehnoloģijas.

Daugavpils izglītības pārvaldes metodiķe pieaugušo izglītības jautājumos Ilze Onzule uzsvēra, ka tas ir tikai pirmais projekta posms, kas ļaus strādājošai vai pašnodarbinātai personai pilnveidot savas profesionālās prasmes. Projekts ilgs līdz 2022. gadam, dalībniekiem tajā būs jāiegulda minimāls finansējums – tikai 10%.

Daugavpils izglītības centri un iestādes aktīvi piedalījās projektā, piedāvājot plašu dažādas sarežģītības pakāpes un ilguma izglītības programmu spektru. Ar visiem piedāvājumiem var iepazīties mājas lapā www.macibaspieaugusajiem.lv un iesniegt pieteikumu līdz 6. novembrim. Galvenais nosacījums – cilvēkam ir jābūt nodarbinātam un vecākam par 25 gadiem.