„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.2 °C
skaidrs laiks

Lāčplēša dienas pasākumi Rēzeknē

rezekneszinas.lv

8. novembrī no plkst. 10.00 līdz 15.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) Lāčplēša dienai un Latvijas Republikas proklamēšanas 99. gadadienai veltītā pasākumā piedalīsies Latvijas Republikas Zemessardze un Jaunsardzes un informācijas centra jaunsargi, kā arī varēs apskatīties ar Latvijas vēstures notikumiem saistītas izstādes, informē Latgales Kultūrvēstures muzeja muzejpedagoģe Inese Ločmele-Jansone.

8. novembrī no plkst. 10.00 līdz 15.00, sagaidot Latvijas valsts svētkus, Latgales Kultūrvēstures muzejā ikviens tiek aicināts piedalīties tradicionālajā kopīgajā sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanā, lai simboliski vienotos kopīgā piederībā Latvijai. 

Sadarbībā ar LR Aizsardzības ministriju, apmeklētāji kopā ar zemessargiem no 3. Latgales brigādes varēs salocīt lentīti stilizēta simbola formā, kas liecina par 11. novembri kā visu Latvijas karavīru godināšanas dienu. 

Ikvienam būs iespēja arī piedalīties Jaunsardzes un informācijas centra Jaunsardzes departamenta 2. novada nodaļas jaunsargu sarūpētajos izglītojošos uzdevumos.

Savukārt 11.novembrī 10:00 Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē aizlūgums par karavīriem, 16:30 sāksies lāpu gājiens: piemineklis “Vienoti Latvijai” – Atbrīvošanas aleja – Latgales iela – Kr. Barona iela – Miera ielas kapi, 17:00 Miera ielas kapos pie obeliska Brīvības cīņās kritušajiem karavīriem piemiņas brīdis.