„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.7 °C
skaidrs laiks

Māju izremontēs pansionāta vajadzībām

freeimages.com

Jau vairākus mēnešus Daugavpils domē tiek aktīvi diskutēts par to, kā palielināt pilsētas pansionāta klientu izmitināšanas iespējas. Pirmām kārtām, runa ir par vecās ēkas renovāciju (18. novembra ielā 354v), kuras pašreizējos iedzīvotājus taisās izmitināt dažādos pilsētas mikrorajonos.

Pirms piecdesmit gadiem celtā māja atrodas iepretim pansionātam, taču tās astoņus dzīvokļus izmanto nevis klienti, bet darbinieki, tostarp arī tie, kas jau aizgājuši pensijā. Septembra beigās pašvaldība pieņēma lēmumu – nākotnē izmantot šo ēku veco ļaužu vajadzībām. Pēc pārplānošanas šeit varēs apmesties desmit cilvēki – katrā no diviem vienistabas dzīvokļiem tiks iekārtoti četri dzīvokļi (katrs diviem iemītniekiem). Pilsētas attīstības departaments jau izstrādājis attiecīgu projektu.

„Pašlaik rindā uz pansionātu gaida 15—20 cilvēki,” teica Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālā centra direktors Valentīns Plonis, „tāpēc piemērotu dzīvojamo objektu meklēšana mums jau sen ir aktuāla problēma.”

Mājas 18. novembra ielā 354v izmitināšana norit veiksmīgi – cilvēki jau atraduši mājokli mikrorajonos, uz kurieni viņi paši vēlas pārcelties. Turklāt ar visiem šīs mājas iedzīvotājiem parakstīta vienošanās par pārcelšanos.

„Mums ar šo projektu tiešām ir paveicies – mājoklis, uz kurieni pārcelties, atrasts visiem pašreizējiem iedzīvotājiem,” pastāstīja Daugavpils domes Īpašuma pārvaldīšanas departamenta vadītāja Ivonna Funte, „visdrīzāk, pārcelšanās notiks jau šī gada beigās.”

Sociālās mājas renovāciju plānots veikt, piesaistot Eiropas fondu līdzekļus.