„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.6 °C
skaidrs laiks

Pabeigta Vaboles vidusskolas renovācija

Vaboles vidusskolas atjaunotā sporta zāle // Foto: Aleksandrs Rube

26. oktobrī ekspluatācijā nodota Vaboles vidusskolas sporta zāle un telpas. Remontdarbi turpinājās septiņus mēnešus, un tagad 125 skolēni varēs mācīties atjaunotās klasēs.

Paspēja laikā

Neliela plaisa skolas sporta zālē radās jau pirms desmit gadiem un sākumā neizraisīja īpašas bažas. Taču pirms dažiem gadiem, pēc Zolitūdes traģēdijas, skolas vadība nolēma pārtraukt nodarbības sporta zālē. Turpmāk tās notika stadionā, kā arī tika izmantotas Kalupes un Nīcgales skolas piedāvātās iespējas. Šī gada martā, pēc apspriešanas Daugavpils novada domē un rūpīgas tehniskā stāvokļa apsekošanas, skolā beidzot sākās ilgi gaidītais remonts.

Vaboles vidusskolas renovācija izmaksāja 669 000 eiro, daļa līdzekļu paņemta kredītā. Direktore Elita Skrupska uzskata, ka summa ir gana adekvāta, vēl jo vairāk tāpēc, ka tika veikti daudzveidīgi remontdarbi. Izņemot sporta zāles un kabinetu renovāciju, skolā pārbūvēts siltummezgls, uzlabota energoefektivitāte, veikts kosmētiskais remonts. Vēl nesen skolu apkurināja trijos dažādos veidos – izmantoja krāsns apkuri un divas dažādas siltumtrases. Tāpēc tagad, kad ir apvienotas trases un nojauktas krāsnis, regulēt apkuri būs daudz vienkāršāk.

„Mums ir ļoti paveicies, ka darbi tika pabeigti viena gada laikā, viss izdarīts noteiktajā termiņā,” atzīmē E. Skrupska, „mēs sirsnīgi pateicamies SIA „Lūsis V” (projekts) un SIA „Borg” (remontarbi).”

Direktore Elita Skrupska: „Mēs esam pateicīgi mūsu celtniekiem” // Foto: Aleksandrs Rube

Direktore uzsvēra, ka tagad skolas galvenais uzdevums ir atjaunot sporta sasniegumu līmeni, kurš beidzamajā laikā ir acīmredzami krities.

Pilnu rakstu lasiet 3.novembra numurā.