„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
apmācies

Saņems augstākos Latvijas valsts apbalvojumus

Publicitātes foto

18. novembrī svinīgā ceremonijā Rīgas pilī Valsts prezidents Raimonds Vējonis pasniegs augstākos Latvijas valsts apbalvojumus – Triju Zvaigžņu ordeni, Viestura ordeni un Atzinības krustu. 

Saskaņā ar Ordeņu kapitula lēmumu, šie apbalvojumi tiek piešķirti gan par atsevišķu izcilu darbu profesijā, gan mūža ieguldījumu un panākumiem bagātu darbību. Apbalvoto vidū ir arī vairāki Latgales ļaudis.

Par Triju Zvaigžņu ordeņa IV šķiras virsnieku iecelts ilggadējais pašvaldību darbinieks, Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods, bet par Triju Zvaigžņu ordeņa V šķiras kavalieri iecelts ilggadējais izglītības, kultūras un sabiedriskais darbinieks, novadpētnieks, muzeja „Ebreji Daugavpilī un Latgalē” direktors Iosifs Ročko.

Par Viestura ordeņa IV šķiras virsnieku iecelta Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes Robežkontroles un imigrācijas kontroles dienesta Kinoloģijas nodaļas priekšniece, majore Daina Stucere, bet ar Viestura ordeņa pirmās pakāpes (zeltītu) goda zīmi apbalvots Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes Pasienes robežapsardzības nodaļas inspektors, virsniekvietnieks Valērijs Troņinkovs.

Atzinības krusta III šķira piešķirta un par ordeņa komandieri iecelts Daugavpils Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Tiesību katedras asociētais profesors, Dr.iur. Zenons Indrikovs.

Šoreiz tiek piešķirta Viestura ordeņa V šķira virknei nacionālās pretošanās kustības dalībnieku.