„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.7 °C
skaidrs laiks

Ceļu remonts aizkavēsies tikai dažos pagastos

freeimages.com

Tā kā nokrišņu daudzums nemazinās, lietus mijas ar slapju sniegu, vietām nelabvēlīgie laika apstākļi joprojām paralizē darbus uz ceļiem. Daugavpils novada domes priekšsēdētājas pirmais vietnieks Arvīds Kucins pastāstīja, ka darbi jāpabeidz līdz decembrim, bet, vai tas izdosies, vēl grūti prognozēt.

Vairums darbu, ka saistīti ar plūdu izpostīto ceļu remontu un pašvaldības plānotajiem ceļu remontiem, veiksmīgi noslēgušies vai vismaz tuvojas finišam. Tomēr ir arī daži izņēmumi. „Dažviet, mēģinot piebraukt pie labojamā ceļa, mēs varam vēl vairāk sabojāt esošo ceļu,” A. Kucins skaidro, ka šāda situācija vērojama Kalupē.

Pirmajā reizē VARAM iesniegtajā pieteikumā Daugavpils novada dome lūgusi 317 tūkstošus eiro plūdos cietušo ceļu labošanai. Lai darbus varētu uzsākt pēc iespējas ātrāk, pašvaldība ņēma aizņēmumu Valsts kasē. Pašlaik šī summa jau saņemta, bet darbi tuvojas noslēgumam. Vēlāk iesniegts otrs labojamo ceļu saraksts, šo pieteikto remontu izdevumu summa ir 87 tūkstoši eiro. Zīmīgi, ka daļa otrajā sarakstā iekļauto ceļu vairākos pagastos jau tiek sakārtoti.

Daugavpils novada dome pēc Zemkopības ministrijas pieprasījuma iesniegusi arī informāciju par pašvaldības īpašumā esošajām teritorijām, kur ir noslogota meliorācijas sistēma. „Problemātiskās vietas ir saistītas ar kooperatīvu īpašumiem Kalkūnes pagastā,” stāsta A. Kucins, „pie šībrīža ūdens daudzuma nevar noteikt, kas ir vainojams: vai ir jāiztīra zāle notekgrāvjos vai tomēr pie vainas ir dzelzsbetona šķēršļi zem dzelzceļa līnijas.” Vēl problēma konstatēta ceļa Daugavpils–Špoģi posmā, kur remontu gaitā jauna notekcaurule uzstādīta pārāk augstu, tāpēc tagad ūdens caur to vairs tik ātri neaizplūst.

Pilnu rakstu lasiet 7. novembra numurā.