„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.0 °C
apmācies

Biķernieku ceļš atkal nav izbraucams

Dinija Jemeļjanova

Vēl pavasarī Biķernieku iedzīvotāji aktīvi sūdzējās par valsts ceļa V-687 Vecpils—Biķernieki--Bramanišķi stāvokli, kur bedres vietām grants segumā izgrauzušās pat 20--25 centimetru dziļumā. Kaut gan vasaras beigās šajā ceļa posmā uzsākti nelieli autobusu pieturu sakopšanas darbi, "Latvijas valsts ceļi" šī ceļa posmā melno segumu nākamgad plāno uzklāt tikai nepilna kilometra garumā.

"Tas ir vienīgais pagasts novadā, uz kuru nav normāla ceļa," sašutumu "Latgales Laikam" pauda kāds Biķernieku iedzīvotājs, kuram katru dienu, dodoties uz darbu, nākas līkumot gar bedrēm, ceļā pavadot papildus vismaz 15 minūtes. Ceļa posms no Naujenes dzelzceļa stacijas līdz Biķernieku ciemam ir apmēram septiņus kilometrus garš, taču bedru dēļ vietām jābrauc vien ar 5--20 kilometru ātrumu stundā.

Šī gada martā uz Biķerniekiem nedēļu nekursēja sabiedriskais transports. Aktīvākie Biķernieku iedzīvotāji, kam dažkārt nācās ceļa posmu iet kājām, vāca parakstus un grasījās iesniegt vēstuli valdībā. "Esam kareivīgi noskaņoti," pastāstīja  Biķernieku pamatskolas direktors Aleksejs Mackevičs, "esam gatavi braukt uz Rīgu un runāt par šo problēmu arī tur, jo šī ceļa remontu gaidām jau 30 gadus." 

Viņš uzskata, ka ar greiderēšanu, ko "Latvijas valsts ceļi" iespēju robežās veikuši samērā bieži, situāciju uzlabot vairs nav iespējams, jo jāatjauno ceļa pamatne. Piemēram, vēl nesen, 6. novembrī, ceļš kārtējo reizi greiderēts, bet pagasta pārvaldes vadītāja Mārīte Daņilova lēš, ka, iespējams, jau pēc nedēļas tas atkal kļūs neizbraucams. Viņa norādīja, ka nesen pagasta pārvaldes vajadzībām novada dome iegādājusies jaunu autobusu, lai vadātu skolēnus uz novada pasākumiem. Autobuss kursē pa šo ceļu.

Pilnu rakstu lasiet 10. novembra numurā.