„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
daži mākoņi

Jaunā atkritumu izvešanas operatora pirmie darba rezultāti

Līgumus ar „AADSO” noslēguši 80% klientu // Foto: Aleksandrs Rube

Pagājis mēnesis, kopš atkritumu izvešanu Daugavpilī uzsācis uzņēmums „AADSO”, līgumu ar to noslēguši jau 80% klientu.

Lai gan operators izved atkritumus biežāk, nekā tas noteikts grafikā, dažās pilsētas vietās dienas laikā joprojām sakrājas ļoti daudz atkritumu. Pirmām kārtām, tas attiecas uz Saules un Tukuma ielu. Situāciju plāno uzlabot, novietojot lielākus konteinerus vai arī biežāk izvedot atkritumus.

Vēl viena problēma ir lielgabarīta atkritumu izvešana. Vecās mēbeles un citas grabažas operators izved reizi nedēļā, taču šajā laikā dažos mikrorajonos atkal sakrājas šo atkritumu kalni. Iespējams, dažos Daugavpils mikrorajonos būs jāievieš cits lielgabarīta atkritumu izvešanas grafiks.

Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma vadītāja pienākumu izpildītājs Aleksandrs Samarins par jaunā operatora darbu teica: „Salīdzinājumā ar „Clean R” – tā ir kā diena pret nakti.”

Pašlaik ar uzņēmumu „AADSO” noslēgti vairāk nekā 6000 līgumu no 7500 iespējamiem, preses konferencē Daugavpils domē informēja firmas valdes loceklis Aivars Pudāns. Viņš atzīmēja, ka ar iedzīvotājiem, kuri vēl nav parakstījuši vienošanos par atkritumu izvešanu, notiek individuālas sarunas. Savukārt visi tiesībpārkāpumi tiks izmeklēti, iesaistot pašvaldības policiju.