„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.4 °C
skaidrs laiks

Krāslavā notiks „3x3” nometne

3x3.lv

2018. gadā Krāslavā Latvijas valsts simtgades zīmē notiks Vispasaules latviešu ģimeņu saiets „3X3 Latvijā”.

Latvijas simtgades pasākumu koordinatore Krāslavas novadā Inga Kavinska pastāstīja, ka latvieši no visas pasaules vienu nedēļu, no 8. līdz 15. jūlijam, kopā ar Ilzi un Lauri Cekuliem „uzlādēs latviskās baterijas”. Proti, mācīsies latgaliešu valodu Valentīna Lukaševiča darbnīcā un kopā ar Ilgu Šuplinsku izzinās Latgales kultūras mantojumu. Savukārt Lelde Neimane stāstīs latviešu likteņstāstus. Dodoties līdzi Andrim Tomašūnam, latvieši iepazīsies ar interesantiem Krāslavas novada cilvēkiem, bet Ansis Bogustovs un Daiga Bitiniece pastāstīs par žurnālistiku. Notiks arī ģimeņu seminārs, ko vadīs Aloida Jurčenko un Inese Krūmiņa, un saimnieču pūra locīšanas darbnīca, ko vadīs Lolita Lūse, tāpat darbosies Annas Āzes meža rotu laboratorija un Līgas Reiteres „Ziednīca”.

Amatnieku un uzņēmēju Valda Pauliņa, Madaras Bartkevičas, Jāna Puda, Agritas Krieviņas, Ivara Geibas un citu atbalstīti, nometnes dalībnieki iemācīsies darināt māla bungas, koka, ādas un pērļu rotas, pastalas, papīra lampas. Lai izkoptu dalībnieku talantus, darbosies teātra, dejošanas un dziedāšanas darbnīca. Tā kā nometnē piedalīsies lielākoties ārvalstu ciemiņi, tad viņi mācīsies gatavot latgaliešu ēdienus un tos nogaršos.

Cekulu ģimene padomājusi arī par bērniem, uzsvēra I. Kavinska. Proti, viņi rīkos Dabas un Rotaļu pētnieku, Boņuka, floristikas darbnīcas, pārgājienus, animācijas filmu meistarklasi, sporta aktivitātes u.c. pasākumus.    

Katru satikšanās dienu „3x3” nometnē noslēgs sarunas un danči.

Uz foto - 3 x 3 ģimeņu saiets Alsungā 2013. gadā.