„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.6 °C
apmācies

Daugavpils – brīvprātīgajiem draudzīgākā pilsēta

2. decembrī Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” Rīgā tika godināti brīvprātīgā darba veicēji un organizētāji no visas Latvijas, kā arī brīvprātībai draudzīgākā pašvaldība. Svinīgā ceremonija bija veltīta Starptautiskai brīvprātīgo dienai, kas tiek atzīmēta 5. decembrī. Godināšanā piedalījās un goda zīmes pasniedza labklājības ministrs Jānis Reirs.

Par brīvprātīgajiem draudzīgāko pašvaldību šogad tika atzīta Daugavpils pilsētas dome – Jaunatnes nodaļa.

“Gada brīvprātīgais 2017” gada zīmi saņēma astoņi cilvēki, tostarp Aļona Pavlovska, kura brīvprātīgi iesaistās Krāslavas novada PII "Pīlādzītis" darbā, sniedzot palīdzību pirmsskolas pedagogiem;

“Gada brīvprātīgais 2017” goda zīmi saņēma arī brīvprātīgā darba organizētāji -- Jēkabpils NVO resursu centrs, kas ir kļuvis par reģionāla mēroga brīvprātīgo kustības atbalstītāju, veicot brīvprātīgā darba popularizēšanu un organizējot to ne tikai Jēkabpilī, bet arī Vidusdaugavas reģionā, kā arī veicinot Eiropas Brīvprātīgā darba kustību. “Gada brīvprātīgais 2017” goda zīmi saņēma arī Rēzeknes biedrība “Jaunatnes čemodāns”, kura 2017. gadā īstenoja dažādas brīvprātīgā darba aktivitātes, kā arī atbalstījusi jauniešus programmas “ERASMUS+” Eiropas brīvprātīgā darba ietvaros.

Oktobrī ikviens Latvijas iedzīvotājs, nevalstisko organizāciju, valsts vai pašvaldību iestāžu pārstāvis nominācijai “Gada brīvprātīgais 2017” varēja izvirzīt kandidātus, kuriem 2017. gadā bijuši īpaši nopelni brīvprātīgā darba veikšanā vai atbalstīšanā. Tika iesūtīti vairāk nekā 200 pieteikumi no visiem Latvijas reģioniem. Vērtējot pieteikumus, tika ņemta vērā veiktā darba nozīme sabiedrības vai kāda cilvēka dzīvē, iegūtās prasmes un to pielietojums, brīvprātīgā darba apjoms vai regularitāte un citi kritēriji. Īpaši aktīvi brīvprātīgie šogad darbojušies izglītības, sociālā darba, kultūras, sporta un citās jomās.