„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.9 °C
skaidrs laiks

Notiks atklātais čempionāts ziemas orientēšanā

Sergejs Kuznecovs

Madonā 23. un 24. decembrī notika atklātais Latvijas čempionāts ziemas orientēšanās sportā, kura dalībnieki sacentās sprintā un vidējā distancē. Madonas trasē startēja aptuveni 170 sportisti no Baltijas valstīm. Šīs bija pirmās ziemas sacensības Latvijā šajā sezonā.

Pirmajā dienā dalībnieki sacentās sprinta distancē. Daugavpili pārstāvēja komanda „Stiga/Jaunība”. Grupā līdz 12 gadiem sudrabu izcīnīja Nadežda Fedotova, bet bronzu – Anastasija Petrova.

Imants Maļina (U14) bija otrais 2,2 km distancē ar 9 kontrolpunktiem, uzvarētājam viņš zaudēja 59 sekundes. U20 grupā (3 km – 13 kontrolpunkti) par čempioni kļuva Jūlija Matvijenko. Elites grupā (3 km – 13 kontrolpunkti) Ļubova Pavļukova finišēja ceturtā, bet, tā kā Latvijas čempionāta ieskaitē tiek ņemti vērā tikai Latvijas sportisti, daugavpilietei sudrabs. U35 grupā pirmajā vietā Dmitrijs Andrejevs.

Vidējā distancē I. Maļina izcīnīja otro vietu. D. Andrejevs atkārtoja sasniegumu. Aleksandrs Ziļs (U40) izcīnīja pirmo vietu. Viktors Leščovs (U45) – trešajā vietā. Andrejs Gerasimovs Elites grupā finišēja piektais, bet Latvijas čempionātā viņam bronza.

6. un 7. janvārī Stropos notiks atklātais Daugavpils čempionāts ziemas orientēšanās sportā.