„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.4 °C
skaidrs laiks

Mērķtiecība, atbalsts un motocikli zem eglītes

Dinija Jemeļjanova

Divi lieli motocikli zem eglītes un stāsts par to, kā puisis no Daugavpils kļuva par Eiropas čempionu spīdvejā. Ne tikai, lai iedvesmotu, bet arī veicinātu veselīga un sportiska dzīves veida popularitāti jauniešu vidū, Naujenes pagasta iniciatīvas un sporta centrā 27. decembrī viesojās motosportists Andžejs Ļebedevs.

Nebaidīties un doties uz stadionu „Lokomotīve” - sanākušajiem bērniem un jauniešiem, kam spīdveju gribas ne tikai vērot, bet arī tajā piedalīties, ieteica motosportists. Vislabāk to darīt aprīlī, kad sākas jaunā sezona. Viņš ir pārliecināts, - ja vien pietiks mērķtiecības un neatlaidības, būs treneri, kas palīdzēs atklāt un kopt motobraucēja talantu.

Sākums vienmēr prasa pacietību, arī viņam veselu gadu stadionā nācās pavadīt lielākoties vērotāja lomā, līdz ticis pie pirmā motocikla. „Tad sapratu, ka ar spīdveju gribu nodarboties profesionāli,” skaidroja A. Ļebedevs. Sportists nedaudz pastāstīja arī par saviem motocikliem, ar kuriem pašlaik startē un bija paņēmis līdzi, atklājot lietas, kuras zināmas reti kuram spīdveja līdzjutējam. Piemēram, motocikls konstruēts tā, lai stūre daudz vieglāk grieztos pa kreisi, nevis pa labi.

Visu rakstu lasiet 5. janvāra numurā.