„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.4 °C
daļēji mākoņains

Daugavpils novadā pārbūvē ceļus

5. janvārī Daugavpils novada Būvvalde pieņēma ekspluatācijā atjaunotu meža autoceļu Lielais Akmens – Riteņovka 6,8 km garumā Nīcgales pagasta teritorijā. Būvniecības ierosinātājs ir SIA “Latvijas valsts meži”.

Projekta ietvaros ceļiem tika izveidoti un sakārtoti sāngrāvji, meliorācijas grāvjos nomainītas caurtekas un paplašināti ceļa posmi, kur tie bija dabiski sašaurinājušies.

Būvprojektu izstrādāja IK “RK Ceļu Projekts”, savukārt būvdarbus veica Jēkabpils novada uzņēmums SIA “Mikor”. Būvniecības izmaksas ir 443 900 eiro, kuras sedza SIA “Latvijas valsts meži”. Klimatisko apstākļu dēļ atliktie būvdarbi – nogāžu planēšana un nogāžu nostiprināšana ar augu zemi – tiks veikti līdz vasarai.

Savukārt gada nogalē projekta „Daugavpils novada pašvaldības ceļu pārbūve” ietvaros, piesaistot Lauku atbalsta dienesta finansējumu, ekspluatācijā nodoti pašvaldības grants ceļu posmi Mokanišķi – Ruži Kalupes pagastā un Vaboles stacija–Aizbalti–Pudāni–Mukāni Vaboles pagastā. Būvdarbus veica SIA “Latgales Ceļdaris”. Ceļu posmu pārbūves darbus iekavēja klimatiskie apstākļi, apgrūtinātais reljefs Kalupē un veicamo darbu apjoms.

Projekta ietvaros ceļiem tika izveidoti un sakārtoti sāngrāvji, meliorācijas grāvjos nomainītas lielās caurtekas, izveidotas ērtas nobrauktuves uz dzīvojamām mājām, kā arī paplašināti ceļa posmi, kur tie ir dabiski sašaurinājušies.

Ar LAD atbalstu tiek pārbūvēti pašvaldību grantsceļi bez cietā seguma, lai veicinātu vietējo uzņēmējdarbību. Pērn LAD programmas ietvaros tika veikti ceļu pārbūves darbi arī Dubnā un Sventē, darbi turpinās arī Višķu pagastā. Projekta kopējais finansējums ir 124 081 eiro, tai skaitā 99 783 eiro ir publiskais finansējums un 24 298 eiro -- pašvaldības finansējums. Šogad plānots pārbūvēt vēl piecus ceļu posmus Kalkūnē, Medumos, Salienā un Līksnā.