„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
apmācies

Pārbaudiet autovadītāja apliecības derīgumu

Publicitātes foto

Pirms pieciem gadiem CSDD sāka izsniegt esošā parauga vadītāja apliecības. Ņemot vērā, ka to izsniegšanas sākuma posmā bija paaugstināta autovadītāju interese par jaunajām apliecībām, un to, ka C un D kategoriju vadītāja apliecībām ir noteikts 5 gadu derīguma termiņš, CSDD aicina autovadītājus pievērst uzmanību vadītāja apliecības derīguma termiņam.

CSDD atgādina, ka e-pakalpojumos e.csdd.lv var pieteikties atgādinājumiem par vadītāja apliecības vai medicīniskās izziņas termiņa beigām, jo ikdienas steigā autovadītāji nereti aizmirst par šādām lietām. Piesakoties atgādinājumiem, autovadītājs uz CSDD e-pakalpojumos norādīto e-pasta adresi saņems atgādinājumus mēnesi un nedēļu pirms termiņa beigām, kā arī dienā, kad beidzas termiņš.

Tāpat uzņēmumi, ievadot vadītāja apliecības numuru, CSDD e-pakalpojumos var pārbaudīt savu darbinieku vadītāja apliecības, medicīniskās izziņas derīguma termiņu, vadītāju kategorijas un stāžu.