„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.4 °C
daļēji mākoņains

Ātrbraucēju dēļ cilvēki dzīvo bailēs

Anatolijs Krilovs

Mēdz teikt, ka divreiz šāviņš vienā bedrē nekrīt. Taču automašīnas Daugavpilī regulāri avarē vienās un tajās pašās vietās. Viena no šādām „noburtām” vietām ir Smilšu un Liepājas ielas krustojums. Īsā laikā mašīnas divreiz taranējušas vienu privātmāju, kuras iedzīvotāji brīnumainā kārtā palika neskarti, taču dzīvo pastāvīgās bailēs.

Nevērība un neuzmanība

Avārijas notiek ne tikai minētajā krustojumā. Tukuma ielas iedzīvotājs Vladimirs ar 30 gadu autovadītāja stāžu kategoriski noliedz kaut kādas „anomālas zonas” iespējamību: „Viss ir pavisam vienkārši. Ceļu satiksmes negadījumi ir autobraucēju nolaidības un neuzmanības rezultāts. Viņi neuzskata par vajadzīgu piebremzēt pirms izbraukšanas uz galvenā ceļa – Smilšu ielas, citi neievēro „gulošo policistu” vai braukšanas laikā runā pa telefonu. Tāpēc arī notiek avārijas!” Vladimirs uzskata, uzstādīt luksoforu katrā krustojumā nav lietderīgi, jo ceļa zīmju un norāžu ir gana daudz.

Arī Deniss Savickis dzīvo Tukuma ielā. Viņš uzskata, ka pirms izbraukšanas uz galvenā ceļa – Smilšu ielas, zīme „Dodiet ceļu” autovadītājiem ir slikti redzama, savukārt „gulošais policists” atrodas ļoti tuvu krustojumam, tāpēc, nepaspējot nobremzēt, ātrbraucēji iejoņo krustojumā: „Vajadzētu vairāk „gulošo policistu”! Lietuvā tie uzstādīti pirms katras apdzīvotas vietas. Kas mums liedz to izdarīt?”

Gatavojās pārcelties

Var tikai iedomāties, ko nācās pārciest cilvēkiem, kuri dzīvo skaistā, taču apstākļu sakritības dēļ nelaimīgā mājā Smilšu ielā 73/75, kura atrodas pie krustojuma ar Liepājas ielu. Dzīvesbiedri Inese Jevsikova un Vladimirs Bulatnijs un viņu ģimene joprojām nespēj atgūties no šoka.

2015. gada 27. martā Inese, paskatījusies pa istabas logu, devās uz virtuvi, kad pēkšņi atskanēja   ļoti stiprs troksnis, itin kā būtu noticis sprādziens. Nākamajā mirklī trieciena vilnis nometa sievieti uz gaiteņa grīdas. Atguvusies, viņa ieraudzīja, ka istabas logs izsists un daļu sienas sagrāvusi automašīna, kura „ielidojusi” mājā.

Pilnu rakstu lasiet 19. janvāra numurā.