„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+10.7 °C
skaidrs laiks

Lēmuma par „Pilsētnieka karti” vēl nav

freeimages.com

Lai gan aktīvi tiek apspriests „Pilsētnieka kartes” ieviešanas plāns Daugavpils iedzīvotājiem, līdzekļi tam šī gada pilsētas budžetā nav paredzēti. Kopumā šim mērķim nepieciešams aptuveni pusmiljons eiro. Taču no kartes idejas pašvaldība pagaidām neatsakās.

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis uzsvēra – ja kāds projekts nav iekļauts pilsētas budžetā, tas nenozīmē, ka tas ir aizmirsts vai „iesaldēts”. Ir daudz papildus iespēju, lai atrastu finansējumu.

„Budžets nav akmenī iecirsts,” apgalvoja A. Zdanovskis, „jā, pagaidām nav lēmuma par „Pilsētnieka karti”. Taču tās ieviešanai mēs varam noformēt kredītu, atrast līdzfinansējumu, veikt mūsu struktūru līdzekļu pārdali. Mēs teicām, ka izdarīsim, tātad – izdarīsim.”

A. Zdanovskis atzīmēja, ka budžeta līdzekļu piešķiršana tikai tāpēc, lai deklarētu kādu ideju, ir ļoti bezatbildīgs solis. „Pagājušajā gadā mēs jau tāpat nespējām iztērēt 10 miljonus eiro – tas ir milzīgs atlikums. Paldies finansistiem, kuri prata laikus atrast piemērotus izdevumu mērķus. Taču tā nedrīkst būt. Plānošana jāveic ļoti rūpīgi, nevis – „varbūt darīsim, varbūt – atliksim”,” uzsvēra domes priekšsēdētāja vietnieks.