„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.2 °C
apmācies

Slēgs reisus, kur nav pasažieru

freeimages.com

26. janvārī Ludzā Latgales pašvaldības ar Satiksmes ministrijas un Autotransporta direkcijas amatpersonām analizēja visus pasažieru pārvadājumu reisus un nonāca pie kopsaucēja, ka autobusiem nav jākursē tikai tādos maršrutos, kur nav neviena pasažiera.

Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne pastāstīja, ka SM kopā ar apgādu „Jāņa sēta” sagatavojusi karti, kas informē, kāda Latgalē ir satiksmes intensitāte un pasažieru plūsma, kur kursē skolēnu autobusi. Ministrs, Autotransporta direkcijas vadība un pašvaldības vienojās, ka vairāki maršruti tomēr tiks pārskatīti. Proti, mainīsies autobusu kursēšanas laiks vai tiks noņemts viens reiss maršrutos, kur tiek nodrošināti vairāki reisi. Tikmēr maršrutos, kur brauc pāris pasažieri nedēļā, pakāpeniski plānots ieviest transportu pēc pieprasījuma, lai pasažieri varētu nokļūt pie ārsta vai uz novada centru. Pilnīgi tukši autobusi nedrīkst kursēt, vienojās SM pārstāvji un pašvaldību vadītāji.