„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.8 °C
daļēji mākoņains

Maļinovas iedzīvotājus aicina zīmēt ģerboni

Līdz pat Maļinovas pagasta svētkiem, kas šogad norisināsies 27. jūlijā, pagasta iedzīvotāji tiek aicināti piedalīties jauna ģerboņa skiču ideju konkursā. To rīko Maļinovas pagasta Saieta nams ar mērķi raisīt interesi par pagasta vēsturi un cilvēkiem, kas reiz to apdzīvoja. Organizatore Jeļena Vasiļjeva skaidro, ka darbus izstādīs pagasta svētkos un tos varēs vērtēt ikviens svētku apmeklētājs, noskaidrojot trīs labākās ģerboņa idejas. Pēc tam tās plānots izmantot pagasta ģerboņa izstrādē.

Savukārt, atzīmējot Latvijas simtgadi, Maļinovas bērni un jaunieši tiek aicināti iepazīt pagastu, fiksējot dažādus tā skatus četros gadalaikos un piedaloties konkursā „Mans pagasts četros gadalaikos”. Lai piedalītos konkursā, dalībniekiem jāiesniedz četri zīmējumi. Šī konkursa organizatore, Maļinovas pagasta jauniešu lietu speciāliste Dagnija Romanovska-Aleksejeva stāsta, ka darbus gaidīs līdz pat Ziemassvētkiem, un tad plānots tos izstādīt pagasta Saieta namā.