„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.9 °C
skaidrs laiks

Smēde cietoksnī – pirmais solis „meistaru pilsētas” tapšanā

daugavpils.lv

Daugavpils domes Finanšu komitejas sēdē deputāti apsprieda perspektīvas, kas pavērsies, saņemot no VAS „Valsts nekustamie īpašumi” ēku Nikolaja ielā 17. Šī sarkano ķieģeļu ēka atrodas Daugavpils cietoksnī un nākotnē varētu kļūt par lielāka projekta daļu.

Beidzamajos gados pašvaldībai izdevies atgūt savā īpašumā vairākus cietokšņa objektus, kuri iepriekš piederēja VNĪ. Tādējādi tika pārņemts cietokšņa parks, provianta noliktava (Nikolaja ielā 9) un citi nekustamie īpašumi. Minētā ēka varētu kļūt par amatnieku pilsētiņas daļu, kuru plānots izveidot aiz Tūrisma un informācijas centra.

„Ēka Nikolaja ielā ir ideāli piemērota smēdei,” uzskata cietokšņa pārvaldnieks Jānis Ostrovskis, „iespējams, tieši no šejienes mēs sāksim pakāpeniski veidot „meistaru pilsētu”, jo blakus esošā astotā bastiona zona un provianta veikals ar tā daudzajām sekcijām lieliski iederas šajā koncepcijā.”

Domes deputāti nolēma vērsties Finanšu ministrijā ar lūgumu nodot pašvaldībai minēto objektu, kā arī blakus teritoriju 1250 kvadrātmetru platībā.