„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+13.6 °C
daļēji mākoņains

Izpirks zemi jaunās tramvaja līnijas būvniecībai

freeimages.com

1. februārī Daugavpils domes Pilsētas saimniecības komitejas sēdē tika iztirzāti divi ar tramvaju infrastruktūru saistīti jautājumi. Pieņemts lēmums iegādāties privātīpašumu Daugavpils reģionālās slimnīcas tuvumā, kas atrodas pie jaunceļamās tramvaja līnijas.

„Daugavpils satiksmes” valdes loceklis Romāns Savickis pastāstīja, ka tuvākajā laikā viņš un pašvaldības darbinieki dosies uz Rīgu, lai tiktos ar Satiksmes ministrijas un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras pārstāvjiem, kurā tiks ieviesta skaidrība jautājumā par tramvaju iegādi. Vagonu piegādes konkursā piedalījās divas firmas – „UAB Railvec” (Lietuva, 4,1 miljons eiro) un Rīgas firma „Virtus SV” (2,1 miljons eiro).

Sēdē izvērtās asa diskusija gan par būvprojekta atbilstību, gan arī R. Savicka atbilstību ieņemamajam amatam. Noskaidrojās, ka jaunās tramvaja līnijas būvuzraudzība, kuru veiks uzņēmums „Dzelzceļa inženieri”, maksā 119 000 eiro un pārsniedz projektēšanas darbu summu (103 000 eiro). Komitejas priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka tas ir pretrunā ar loģiku un nav pieļaujams. Vairākumā gadījumu būvuzraudzība maksā 4-5 reizes mazāk vai, maksimums, 1% no projekta kopējām izmaksām. Viņš pauda neapmierinātību ar šādu „Daugavpils satiksmes” vadītāja neuzmanību.

Ir problēma arī ar zemes gabalu pie Lielā Stropu ezera (Vasarnīcu ielā), kur jābūvē tramvaja sliedes. Saskaņošana ar nekustamā īpašuma saimnieku bija jāveic jau 2016. gadā, taču šis fakts projektā tika palaists garām. Tagad privātpersona ir ar mieru tikai pārdot zemes gabalu. Zemes cena noteikta 35 000 eiro apmērā, taču īpašnieks grib par to 70 000 eiro.

Pilnu rakstu lasiet 6. februāra numurā.