„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+5.0 °C
skaidrs laiks

Daugavpilī svinēs Masļeņicu

pexels.com

17. februārī pusdienlaikā Vienības laukumā sāksies ikgadējās Masļeņicas svinības, ko rīko Krievu kultūras centrs (KKC).

Plašās Masļeņicas svinēšana notiek jau sen un pulcina daudz cilvēku. Par dziesmām un dejām svētkos rūpēsies Krievu nama un pilsētas nacionālo biedrību radošie kolektīvi. Pasākuma „rozīnīte” būs ansambļa „Uspeh” (Rostova pie Donas) uzstāšanās. Izrādi ar jokdariem un citiem tradicionāliem personāžiem piedāvās KKC teātra studija Vladimira Dupaka vadībā.

Tiem, kuri vēlēsies izmēģināt savus spēkus, laukumā uzstādīs stabu, kurā būs iekārtas dārgas dāvanas. Varēs bez maksas vizināties zirgu pajūgos. Savukārt bērniem tiks piedāvātas rotaļas – virves vilkšana, spilvenu kaujas, loterija „Laimes aka”, kurā visas biļetes būs pilnas utt. Interesentus iemācīs iekurt patvāri.

Masļeņicā neiztiks bez tradicionālajām pankūkām – organizatori plāno izcept 1000 gabalus, pilsētnieki varēs cienāties ar zivju zupu, putru, pīrādziņiem un karstu tēju.

Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, svētku rīkotāji parūpēsies, lai salmu lelles dedzināšanas laikā cilvēki netuvotos ugunskuram. Organizatori ievērojuši, ka ar katru gadu aizvien vairāk cilvēku met ugunskurā papīrīšus, uz kuriem uzrakstījuši visu slikto, kas ar viņiem noticis. Pasākuma laikā laukumā varēs sastapt jokdarus ar kārbām, kurās iemest zīmīti. Tās visas pēc tam sadegs kopā ar Masļeņicas lelli.

Vienlaikus ar Masļeņicas svinēšanu Rīgas ielā notiks tirdziņš, kurš tagad Daugavpilī norisinās katru mēnesi. Pilsētniekiem un viesiem būs iespēja iegādāties vietējo mājražotāju un amatnieku preces.