„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.1 °C
apmācies

Skolēni „ēnos” mediķus un pašvaldības vadītājus

pexels.com

Šogad Ēnu dienā, kas Latvijā notiks 14. februārī un kurā piedalīsies 1.--12. klašu skolēni, Ilūkstes novadā pieteikts rekordliels vakanču skaits -- 25. Ilūkstes novada jaunatnes lietu speciāliste Lāsma Pokšāne pastāstīja, ka šogad skolu jaunieši visaktīvāk pieteicās ēnot pašvaldības SIA „Veselības centrs Ilūkste” darbiniekus, tostarp fizioterapeitu un māsas, kā arī Ilūkstes novada pašvaldības datordizaineri, tāpēc tur notika pat vakanču konkurss. Tāpat jaunieši ēnos Ilūkstes novada domes priekšsēdētāju, izpilddirektoru, juristu, veselības centra „Ilūkste” ķirurgu, radiologa asistentu u.c.

Savukārt Līvānu novada uzņēmēji pieteikuši vairāk nekā 20 vakances Ēnu dienai. Līvānu bērnu un jauniešu centra direktora vietniece Marika Rudzīte-Griķe pastāstīja, ka skolēni varēs iepazīt tādas zināmas  profesijas kā metinātājs, virpotājs, grāmatvedis, psihologs, kā arī nepierastu profesiju -- optisko šķiedru vilkšanas operatora, optisko kūļu montētāja, mīksto mēbeļu tapsētāja, stikla mākslinieka u.c.ikdienu.

„Šoreiz Līvānu bērnu un jauniešu centrs uzrunāja uzņēmējus, jo pati, nākusi no uzņēmējdarbības vides, zinu, ka daudzas labas lietas var izdarīt, nebraucot projām no dzimtajām mājām. Apmeklējot vietējos uzņēmējus, jaunieši pārliecināsies, ka Līvāni ir tā vieta, kur var realizēt dažādas idejas un piepildīt visskaistākos sapņus,” teica Marika Rudzīte-Griķe.